Na het deelnemen aan een training is er vaak voldoende belangstelling om een cirkel te vormen waarin verder gewerkt wordt op basis van de opgedane ervaring. Iedere cirkel kan natuurlijk zijn eigen werkwijze kiezen, maar het is goed om het doorlopen van de spiraal als basis van de bijeenkomsten aan te houden; die aanpak heeft zijn waarde ondertussen ruimschoots bewezen.

De bijeenkomsten kunnen fysiek of online gehouden worden, en de frequentie kan naar behoefte bepaald worden. Het is aan te raden om een reeks bijeenkomsten vast te leggen op een vaste dag en tijd, want met een vast ritme is het gemakkelijker om je aan de afspraak te houden.

Als de rol van facilitator wisselt wordt de cirkel min of meer 'leiderloos' en draagt iedere deelnemer eenzelfde verantwoordelijkheid voor de groei van de cirkel. Het faciliteren biedt een uitgelezen kans om je het werk eigen te maken, en mocht je twijfelen of je beschikt over de benodigde vaardigheden dan is het goed om met iemand samen te faciliteren.

Als je hulp wilt hebben bij het opstarten van een cirkel, op zoek bent naar een cirkel of lid bent van een cirkel hebt die zich wil uitbreiden, dan kan je contact opnemen met Rob van Maanen (rob@actievehoopcirkels.nl).

 

Actieve Hoop Cirkel in Leiden?

Is er een Actieve Hoop Cirkel actief in (de buurt van) Leiden? Zo ja, is er dan misschien ruimte voor een extra deelnemer? En zo nee, en zou je willen dat die er wél komt, laat het me weten, dan kan ik je in contact brengen met iemand die graag een cirkel in Leiden wil opstarten.

Meer info via rob@actievehoopcirkels.nl

 

Actieve Hoop Cirkel in Amersfoort?

Is er een Actieve Hoop Cirkel actief in (de buurt van) Amersfoort? Zo ja, is er dan misschien ruimte voor een extra deelnemer? En zo nee, en zou je willen dat die er wél komt, laat het me weten, dan kan ik je in contact brengen met iemand die graag een cirkel in Leiden wil opstarten.

Meer info via rob@actievehoopcirkels.nl

 

Actieve Hoop Cirkel in Doorn?

Is er een Actieve Hoop Cirkel actief in (de buurt van) Doorn? Zo ja, is er dan misschien ruimte voor een extra deelnemer? En zo nee, en zou je willen dat die er wél komt, laat het me weten, dan kan ik je in contact brengen met iemand die graag een cirkel in Leiden wil opstarten.

Meer info via rob@actievehoopcirkels.nl

 

Actieve Hoop Cirkel in Zwolle?

Is er een Actieve Hoop Cirkel actief in (de buurt van) Zwolle? Zo ja, is er dan misschien ruimte voor een extra deelnemer? En zo nee, en zou je willen dat die er wél komt, laat het me weten, dan kan ik je in contact brengen met iemand die graag een cirkel in Leiden wil opstarten.

Meer info via rob@actievehoopcirkels.nl