Iets over mij, Rob van Maanen, en het waarom van deze website

In 2017 reageerde ik op een spannende situatie met zoveel angst dat mijn keel dichtkneep en ik niet kon praten. Ik was verrast door de intensiteit van mijn reactie, ging die onderzoeken, en kwam er (met deskundige hulp) achter dat het ging om angst voor de toekomst. Een jaar later hoorde ik over Extinction Rebellion, ging naar een informatieavond, een poosje later naar een actietraining, en vanaf 2019 deed ik mee aan verschillende acties. 

Al snel merkte ik dat de acties mij niet in de kouwe kleren gingen zitten en toen ik daarover vertelde bij een regenerative culture bijeenkomst van XR werd ik gewezen op het werk van Joanna Macy. Sindsdien voel ik me als een vis in het water met deze combinatie van actie (naar buiten) en Actieve Hoop (naar binnen).

In de afgelopen jaren heb ik o.a. deelgenomen aan vijf weekendtraningen bij Manon Danker, en in de zomer van 2022 aan de 'Actieve Hope Facilitator Training' van Chris Johnstone, die samen met Joanna Macy het boek 'Active Hope' schreef.

Met deze website hoop ik mensen te interesseren voor het werk van Joanna Macy, voor het combineren van activisme en werken aan jezelf, om bij te dragen aan een leven-ondersteunende samenleving.

contact: rob@actievehoopcirkels.nl

 

Deze website kwam tot stand met een bijdrage van

THE EMERGENCE FOUNDATION en CIRCLES OF ACTIVE HOPE - TRAINING